maanantai 12. syyskuuta 2011

Kardborrs Oskar i farten

Igår kom så Kardborrs Oskar, på estniska Ohaka Oskar. Jo, han är finullig och då blir det ju extra bra om han råkar träffa på en kardborre. Hornen har fel ställning och det blir att såga lite i dem i morgon. De växer rakt bakåt och in i ryggen. Om man hade lite bättre nerver kunde man ju vänta för de börjar ju snart snurra uppåt men det kan jag inte vänta på. Så det får bli sågen! Han är nämligen redan lite röd på huden och utan hår på ett ställe. Jag förstår mycket väl att ingen vill hålla djur med horn. Det är jubara problem. Idag fastnade han redan i fårnätet och jag hade möda att få loss honom. Lite bossig försökte han att vara igår, men det skall nog gå. Inte för att han kommer att tycka mera om mig efter sågbehandlingen i morgon, men man får väl muta honom med bröd.

Fåren blev klippta igår av Raivo Pent. Allt gick bra och ingen skadad. Det var ju lite tidigt och ullen var ju inte så lång men väl så.

Just nu är det populärt att käka ekollon varje morgon. Man får inte ge för mycket, eken ger själv lagom på vägen varje dag.



Ei kommentteja: