tiistai 28. kesäkuuta 2011

Ung bagge med hemska kramper

27.6.2011 på morgonen upptäckte min son redan halv 5 på morgonen att vår unga bagge och stolthet, Lilla Aksel som har stora horn (4 månader gammal) låg i kramp inne i fårlidret.


De hade kommit in förregående kväll först klockan 12 om natten och tur var ju att myggen åt Einar och att han steg upp så tidigt och öppnade dörren så fåren kunde komma ut. Där låg så lilla Aksel i kramp.


26.6.2011 En stork gick och samlade mat tillsammans med fåren på åkern. Ett lamm var väldigt intresserad av storken och ville gå närmare den. Alla i flocken satte igång med att ropa. Lammet svängde om och tittade på flocken. Sedan svände han sig igen om och tittade på storken och gick lite närmare den. Ännu en gång började alla i flocken att ropa till honom och då svängde han om och lämnade storken i fred. Storken bara viftade lite med vingarna och tog några steg längre bort från lammet. Den flög inte iväg. Det verkade som om de andra i flocken varnade för att gå för nära storken.

25.6.2011 Kväll med mygg. Lammen lägger sig ner och "gnagar" på sina ben var myggen bitit dem.


23.6.2011 En räv gjorde ett utfall mot fåren om morgonen. De sprang ca. 30 m undan, samlade sig i en flock och tittade på räven. Eventuellt lärde räven sina ungar hur ett anfall går till.

Ei kommentteja: