tiistai 7. elokuuta 2012

Fårturism

För varje år är det allt flera som kör förbi ängen för att titta på får. Även fotgängarna ökar markant så framt fåren kommer till ängen om våren. Det är hela familjer som kommer med sina barn för att se fåren beta på ängen.  En gammal väg leder över ängen som nästan enbart fotgängare och cyklister använder. Skräp som dessa lämnar plockar vi årligen. Pojkar i 10-årsåldern tycker det är kul att hojta och vifta så att djuren börjar springa. Vuxna som kör förbi kan börja tuta med bilens signalhorn på djuren som då flyr förskräckta. Om djur står på vägen räcker det att man trycker en extra gång på gasen för att de skall flytta på sig. För mig som har djuren lösa är det ju extra besvärligt med bilar. Förr var det ju lättare då man färdades med hästar och även då var de säkert tidvis ivägen på vägarna.

Ifag kom en bil som stannade för att se på djuren. De hade nog aldrig sett svarta och hråa går då de häpna stannade för att titta.

För det mesta går det bara bra och folk saktar in när de ser djur på vägen - och någon livligt trafikerad väg är här ju inte.

Ei kommentteja: