keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Varmt, stickigt och otåliga olyckliga djur

Igår stack en geting mig, två gånger i bringan. Jag hoppa på fillaren och körde till bybutiken var jag köpte soda över disk. Vätte ett papper och doppade det i sodan, gned sedan in stickstället. Det hjälpte genast.

Morgonen började, som vanligt de senaste morgorna, med att fåren listade sig över vägen och kom hotfullt nära grannens potatisfält. Inte för att de äter potatisplantorna men väl nog allt ogräs som finns emellan plantorna. Deras fötter kan trampa ner potatisplantorna.med. Jag sprang med fart för att jaga iväg demv tillbaka på egna åkern. Joggingskorna blöta, byxorna och strumporna blöta som följd. Bytte sedan vattnet åt djuren, fällde två björkar och bar dem in i ladan till dem och riggade dörren på springa för att hålla solen och värmen och insekterna ute.

Korparna med sitt typiska ljud hörs alla dagar, senare på kvällssidan ger även kornknarren ljud av sig. Inne hos fåren bor det flera grodor. Överlag kryllar det av grodor alla ställen. Och de stora gräshopporna, vårtbitarna. Dagarna genomsyras av deras surr. Nästsista fårfällen torkar på hetekkan. Den sista ligger i blöt.


Ei kommentteja: